Содержание
Мабуть, небагато знайдеться людей, які хоча б раз у житті не куштували піцу. Завдяки тому, що у цієї оригінальної та напрочуд смачної страви є багато рецептів, кожен може підібрати для себе один чи кілька згідно своїм гастрономічним уподобанням.
Страва складається з багатьох інгредієнтів, кожен з яких має значення і додає свої нотки до загального смакового букету. А ще неперевершеного особливого смаку додає вершковий соус для піци, який відзначається ніжною та легкою текстурою. Головними інгредієнтами для його приготування є вершки або молоко.
Як готувати вершковий соус
Отже, потрібно молоко високої жирності або ж вершки. Роль згущувача зазвичай виконує борошно, також додається твердий сир та часник. Не обійтися й без приправ, тому що вони задають головну мелодію смаку. Це зелений базилік, мускатний горіх, орегано.
Соус чудово поєднується з грибами, м’ясом, морепродуктами, різними сортами сиру, його можна використовувати навіть для вегетаріанської піци. Детальний рецепт приготування вершкового соусу можна знайти у жіночому журналі https://zmorshki.in.ua/, де є багато інших корисних порад з кулінарії, домашнього господарства, косметології, здорового способу життя.
Вже стала звичною думка, що піца прийшла до нас із Італії і що саме ця сонячна країна є її батьківщиною. Проте, ніхто не знає точно, коли і хто придумав настільки популярну і улюблену всіма страву, бо готують її в різних країнах по-різному, але результат у всіх однаковий — вона дуже смачна.
Не тільки добра на смак, а ще й корисна
Від піци неможливо набрати зайву вагу, тому що там зовсім тонкий шар тіста, а більше начинки. Інгредієнти, з яких вона складається корисні для організму, мають високу енергетичну цінність, наповнюють необхідними поживними речовинами. Ось тільки невеликий перелік інгредієнтів, які використовуються для того чи іншого виду піци:
- червона цибуля, овочі та фрукти містять вітаміни, залізо, калій, фосфор та ін.;
- мясо є основним джерелом білка;
- морепродукти це Омега-3 та Омега-5, поліненасичені кислоти, йод;
- твердий сир збагачує організм кальцієм, цинком та іншими необхідними мікроелементами.
Завдяки різноманіттю видів піца підходить для гурманів з будь-якими смаковими уподобаннями. Що стосується ціни і поживності, то страва відноситься до тих, які швидко і, що важливо, надовго втамовують голод. Якщо порівняти вартість піци з ціною іншої ресторанної їжі, то вона виходить вигіднішою. Стосовно рецептури та смакових властивостей піца не поступається, а в деяких випадках навіть перевершує багато інших традиційних страв.